Trump: Google är riggat

(Ursprungligen publicerad )

Donald Trump tycker inte bara att medierna är fake, nej även Google är riggat enligt USA:s president. ”Detta är en mycket allvarlig situation, kommer att hanteras!” twittrade Trump.

Han menar att Google bara visar nyheter som är dåliga för honom och andra konservativa:

“[…] nästan alla artiklar & nyheter är DÅLIGA […] Republikansk/Konservativ & Rättvis Media stängs ute. Olagligt? […] Google & andra trycker ner Konservativa röster och gömmer information och nyheter som är bra. De kontrollerar vad vi kan & och inte kan se. Detta är en mycket allvarlig situation, kommer att hanteras!”

Google kommenterade i ett uttalande att deras sökmotor är byggd för att ge användare relevanta svar:

”Sök används inte för att sätta en politisk agenda och vi snedvrider inte våra sökresultat mot någon politisk ideologi”, skrev sökjätten i uttalandet, enligt Bloomberg.

Yonatan Zunger, en ingenjör som jobbat för Google i nästan ett decennium, tog det lite längre:

“Användarna kan själva verifiera att hans påstående är missvisande genom att helt enkelt läsa ett brett urval av nyhetskällor […] ‘Snedvridningen’ är att nyheterna bara är dåliga för honom, och för det har han bara sig själv att skylla”.

Presidenten twittrade senare en kort video som påstods visa att Google inte marknadsförde hans “State of the union”-tal på samma sätt som de marknadsförde Barack Obamas.

Han fick dock svar på tal.

Här kan du själv se hur Googles startsida i USA såg ut den aktuella dagen.

Något annat Donald Trump inte skulle gilla vore en bild-googling på ordet “idiot”…