Siemens: “Stå upp mot rasism”

Det tyska teknikföretaget Siemens uppmanar sina anställda att stå upp mot rasism och främlingsfientlighet efter en serie våldsamma protester runt om i landet.

“Det är dags […] att stå upp för tolerans och medkänsla och inte skräda orden mot främlingsfientlighet och diskriminering”, skrev ledningen för Siemens i delstaten Sachsen i ett brev till 4 300 anställda, rapporterar CNN.

“Ekonomisk framgång […] i Tyskland och Sachsen beror inte minst på det rykte vi har bland våra kunder runt om i världen”, fortsatte brevet.

Tyskland har skakats av en serie protester och motdemonstrationer efter att en tysk-kubansk man påstås ha dödats av en irakier och en syrier i Chemnitz i östra Tyskland. Några demonstranter fotograferades när de gjorde den i Tyskland olagliga nazi-saluten. Andra hördes skandera rasistiska slagord som “Tyskland åt tyskarna”.

“Den bild som världen i dag har av Sachsen är hat, främlingsfientlighet och offentliga lagöverträdelser […] Det är inte bara stötande. Det gör oss arga”, skrev Siemens-ledningen vidare.