S-politiker torsk på Malmskillnadsgatan

Socialdemokraterna och LO har fått sin egen prostitutionsskandal, om än inte på lika hög nivå som Moderaterna tidigare i sommar.

Aftonbladet rapporterar idag att två män från Mellansverige, båda politiskt engagerade i Socialdemokraterna, köpte sex när de var på tjänsteresa i Stockholm. Sexköpet skedde till på råga med i en av LO:s egna lägenheter.

En av männen observerades av polisens spanare när han plockade upp två prostituerade kvinnor på ökända Malmskillnadsgatan i centrala Stockholm. Kvinnorna följde med honom till en övernattningslägenhet, som tillhör ett LO-förbund. Där togs de båda männen på bär gärning när de hade sex med de prostituerade.

Hård dom

Reaktionerna har inte låtit vänta på sig. LO:s ordförande rasar och säger till Aftonbladet att ”det här är vidrigt och fullständigt oacceptabelt”. Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin säger att ”den som utnyttjar en kvinna har inte i Socialdemokratin att göra”.

Även Socialdemokraternas partisekreterare Ibrahim Baylan är hård i sin dom.

”Om det stämmer att de köpt sex åker de ut med huvudet före”, säger han till tidningen.

De båda männen kandiderar till kommunfullmäktige i sina respektive hemorter.

Tystades ner

När Moderaternas prostitutionsskandal rullades upp under Almedalsveckan tidigare i sommar handlade det om en minister som påstods ha köpt sex av en kvinna. Då var dock hans chef, statsminister Fredrik Reinfeldt, inte lika snabb att döma. Istället försökte man tysta ner affären, och snabbt radera alla spår av ministern så fort han avgått.