Efter RUT och ROT – nu kommer BUK

Den borgerliga alliansen gillar avdrag. Rut och rot är populära och älskas av de som har råd att använda dem. Om kristdemokraten Sofie Jakobsson på Öland får bestämma kanske ytterligare ett avdrag kan bli aktuellt.

Sofie Jakobsson från öländska Borgholm, som ställer upp för kristdemokraterna i valet, vill införa kommunala eller statligt kontrollerade bordeller, rapporterade SVT:s Smålandsnytt häromveckan. På sajten Valpejl.se har hon listat frågan som den näst viktigaste att driva. Hennes tredje viktigaste fråga är att ungdomar som har fyllt 18 år ska få handla på Systembolaget.

Svågerpolitik vill nu hjälpa Sofie Jakobsson med ytterligare ett förslag, som med största sannolikhet skulle gå hem i såväl stuga som djursholmsvilla.

BUK – Bordell Utan Kostnad – innebär att man via skattsedeln får återbäring med hälften av kostnaden för sina bordellbesök. På så sätt blir vartannat samlag, avsugning eller annan sexuell tillfredsställelse kostnadsfri.

Den här gången får förstås Alliansen inte glömma bort de som är sjuka och utbrända, även de behöver ju lätta på trycket ibland. Därför kopplas BUK dessutom till försäkringskassan och högkostnadskortet. Därmed kommer bordell- och läkarbesöken aldrig att kosta mer än 900 kronor per år och person.