Tjäna tusenlappar till vintern

Sitter du på en guldgruva utan att veta om det? Du kan tjäna flera tusenlappar i månaden genom att hyra ut något som du ändå inte använder.

Att det svårt att hitta bostad i storstäder är inget nytt, men en annons från Brooklyn i New York tidigare i veckan tar kanske priset. Hyr ett redskapsskjul med charmigt rosa dubbeldörrar – för cirka 3500 kronor i månaden. Den här lilla ”studion” är drygt 8 kvadratmeter stor och, som ägarna skriver i annonsen på Craigslist, ”It’s a must-see to believe. Be prepared to be enchanted!”

Nu har vi ett förslag till alla er villaägare i Äppelviken, Askim och annorstädes. Man har ju hört att städarna insett att de kan höja sina taxor i RUT-avdragets spår, så slantarna börjar säkert sina i mångas plånböcker. Då gäller det att vara kreativ för att man ska kunna klara livhanken.

Varför inte hyra ut lekstugan i trädgården till någon fattig student, nu när det ändå börjar bli för kallt för ungarna att leka där? I en välordnad stockholmsförort borde det inte vara omöjligt att klämma ut 3000 till 4000 kronor i månaden för stugan. Känner du dig lite generös? Ställ dit en gammal kupévärmare och låta hyresgästerna duscha med hjälp av trädgårdsslangen (du kan säkert plussa på några hundralappar för lyxen). Lägg ut annonsen på Blocket idag! Det lär inte ta många minuter innan din ”fashionabla studio med sjöglimt” (ja ja, poolglimt) är uthyrd.

Och kom ihåg: Du gör samhället en god gärning genom att bidra till att minska bostadsbristen.